Rezone presents: RxDOMI

Onze RxDOMI is jouw nieuwe thuis: een betaalbare, duurzame, stijlvolle én flexibele woning. Persoonlijk ontworpen naar jouw wens, gebouwd met ecologisch verantwoorde, natuurlijke materialen en met zo min mogelijk afval tijdens het ontwerp- en realisatieproces.

“Wij bieden iedereen die dat wil de tools om zelf een duurzame, compacte woning te ontwerpen en (deels) zelf te bouwen. Die ook nog eens betaalbaar is.” Rezone
Binnen drie maanden tijd van het ontwerp van een droomwoning naar een bewoonbaar huis, gemaakt van duurzame en hergebruikte materialen. Die ook nog eens goed betaalbaar is. Dat is de RxDOMI die vandaag gepresenteerd wordt door het Bossche ontwerpbureau Rezone. Zij ontwerpen deze woning in overleg met de toekomstige eigenaar op maat en maken bij de realisering gebruik van digitale technieken en biobased materialen. Hoewel Rezone voornamelijk compacte woningen wil realiseren, zodat meer mensen vrij kunnen wonen, is met hun werkmethode vrijwel elke woning mogelijk. 

Op maat gemaakt én betaalbaar

Een betaalbare woning hoeft niet per se een gestandaardiseerde woning te zijn. Hedendaagse technieken maken het mogelijk om bouwen veel vlotter te laten verlopen en naar eigen wens. Zoals bij de RxDOMI van Rezone. Hierbij ontwerpt de toekomstige eigenaar in een kort tijdbestek onder begeleiding van de ontwerpers van Rezone een eigen woning. Dit ontwerp wordt vervolgens door een CNC-freesmachine uit vurenhouten platen gesneden. Het resultaat? Een bouwpakket van houten onderdelen die je alleen nog in elkaar hoeft te zetten. Met de afwerking erbij heb je binnen een paar maanden een volledig op maat ontworpen woning waar je zo in kan trekken. Prijzen variëren van 65.000,- voor een woning van 25 m2 met een levensduur van 50 jaar, tot 95.000,- voor een permante woning van 50 m2. Dat is inclusief sanitair, keuken, bouw en plaatsing op locatie. De woning wordt gebouwd volgens de vereiste bouwregelgeving.

Duurzame houtbouw
Voor de woning worden vrijwel alleen duurzame materialen gebruikt. Hout is het basismateriaal. De constructie van de woning bestaat uit het lichtgekleurde Fins vurenhout. Daarnaast wordt de RxDOMI geïsoleerd met houtvezels en gebruiken we tweedehands raamkozijnen en deuren van een goede kwaliteit (met HR++ glas). Het hout hiervan kan in alle gewenste kleuren geschilderd worden. Voor de gevelafwerking is het mogelijk om goed hout uit sloopgebouwen te gebruiken.
In het ontwerp van de woning kunnen ook een houten keuken op maat, een hoogslaper, bed of tafel meegenomen worden. Daarnaast biedt Rezone bij de RxDOMI een passend duurzaam installatie systeem, waarbij onder andere gebruik gemaakt kan worden van warmte terugwinning. Volledige offgrid toepassingen behoren tot eveneens tot de opties.
Rezone zorgt gedurende het hele proces van de woningbouw voor zo min mogelijk afvalproductie en hergebruik van materialen. Zo woon je naar eigen smaak met een lichte footprint.

Kijkloods en workshop Ontwerp je eigen woning
Rezone betrekt vanaf 1 juni 2021 een loods in ’s-Hertogenbosch waar ze de RxDOMI gaan realiseren. (Tot nu toe gebeurde dat op een andere plek). Vanaf midden juni is het mogelijk om in de loods te komen kijken hoe het ontwerpen en bouwen van de RxDOMI eraan toe gaat. Ook kan je hier workshops volgen als Ontwerp je eigen woning, Ontwerp je eigen keuken en Maak je eigen meubel. 
Back to top