Gezocht: Projectleider Nieuwe woonvormen

Stichting Minitopia zoekt per 30 juni 2021 een Projectleider Nieuwe woonvormen
Standplaats Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Voor drie dagen in de week op freelance basis. Voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Reageren kan tot en met 1 juni 2021. Sollicitaties vinden plaats in week 23 en 24.

Wie zoeken we? 
Ben jij geïnteresseerd in nieuwe woonvormen, zoals flexibele, modulaire en compacte zelfbouw? Nieuwsgierig naar eigentijdse samenlevingsverbanden zoals CPO’s? En heb jij een fascinatie voor een biobased, circulaire toekomst in wonen waar bewoners zelf handen en voeten aan geven? 

Jouw missie
Als projectleider Nieuwe woonvormen zet je je bouwtechnische kennis en organisatorisch talent in om een groep nieuwe bewoners te helpen met het realiseren van hun eigen woning. Bij voorkeur heb je een uitgebreide kennis van duurzaam bouwen en vind je het leuk om deze kennis op een toegankelijke manier met anderen te delen. Je bijt je graag vast in omvangrijke projecten met een grote verantwoordelijkheid en bent in staat deze van kop tot staart in goede banen te leiden. 

Als projectleider integreer je de wensen van de bewoners in de voorbereiding van nieuwe woningen ten behoeve van een bouwvergunning. Tevens begeleidt je hen in de uitvoering en plaatsing van hun woning binnen de afgesproken kaders. Je bent vanaf de start van het project hiervoor het eerste aanspreekpunt en begeleidt het gehele traject van de bouwtekening naar de oplevering van de woningen toe. Hierbij bouw je een band op met de bewoners en communiceer je op een heldere manier over de mogelijkheden t.a.v. de bouw van de woning. 

Organisatie
Stichting Minitopia is het uitvoerend orgaan van ontwerpbureau Rezone, opgericht door Tessa Peters en Rolf van Boxmeer. Wij onderzoeken toekomstgerichte woonvraagstukken en ontwikkelen met een cross-disciplinaire benadering relevante alternatieven voor hoe we wonen. Wij geven advies, bedenken woonconcepten en initiëren en realiseren flexibele woongebieden. Dit doen we in samenwerking met bewoners, gemeenten, woningcorporaties, bouwbedrijven, digitale werkplaatsen en andere organisaties. Ook bouwen we zelf woningen op maat met innovatieve technieken en biobased materialen. Naast woonlocaties en nieuwe woonvormen leidde ons werk tot het boek Minitopia. Ruimte voor je woonwens (2020).

Vacature
Stichting Minitopia zoekt per 30 juni 2021 een circulair/biobased wonen fanaat met bouwtechnische en organisatorische kwaliteiten. Een oplossingsgerichte en sociale Projectleider Nieuwe woonvormen die de voorbereiding en de realisering van de bouw begeleidt van nieuwe vrije, compacte woningen. En daarbij samen met de bewoners en ons het onderhoud/beheer opzet. In principe voor de periode 2021-2022.

Functie-inhoud
Je:
* regelt in overleg met ons en de bewoners aanvragen voor een bouwvergunning
* bent het eerste aanspreekpunt voor de nieuwe bewoners vanaf het moment dat de voorbereidingen van de bouwvergunning starten tot en met de oplevering van de woningen
* denkt mee met en draagt pro-actief oplossingen aan voor bouwtechnische vraagstukken
* bent verantwoordelijk voor beheersing van de bouwtijd, kwaliteit en veiligheid van de te bouwen woningen
* zorgt voor de opzet van onderhoud en het beheer na realisatie van de woningen
* je maakt onderdeel uit van een creatief team dat innovatieve duurzame woonprojecten ontwikkelt

Profielschets
Je
* hebt een afgeronde HB0 opleiding Bouwkunde of vergelijkbaar niveau door werkervaring 
* hebt uitstekende bouwtechnische en organisatorische kwaliteiten
* hebt vijf jaar aantoonbare werkervaring als projectleider binnen de (woning)bouw
* hebt aantoonbare ervaring in het beheer en onderhoud van woningen
* bent bekend met de regelgeving omtrent bouwbesluiten en bouwvergunningen
* hebt kennis en ervaring op het gebied van duurzaam/circulair bouwen, nieuwe woonvormen en sociale gemeenschappen
* bent sociaal aangelegd en communicatief onderlegd
* bent bekend met, of hebt een interesse in, het WikiHouse opensource bouwsysteem
* bent nauwkeurig

Als je voldoet aan het geschetste profiel en houdt van het werken binnen een klein team dat zich gedreven inzet voor vernieuwende woonconcepten, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Wat we bieden:
Freelance vergoeding in lijn met de UTA CAO.
Minitopia is een groeiend bedrijf met meerdere locatie voor vrije woonvormen in Nederland. Bij een goede samenwerking wordt de functie mogelijk voortgezet. 

Solliciteren
Interesse? Stuur je cv/portfolio (PDF max 10 MB) en korte motivatiebrief uiterlijk 1 juni 2021 per email naar: info@minitopia.eu onder vermelding van ‘Projectleider Nieuwe woonvormen’.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Published on Apr 19, 2021 / Filed under: all projects / Tags:

Back to top