Toekomstige bewoners Tiny Oevers Vlietpark bekend

De toekomstige bewoners van de tiny houses op Tiny Oevers Vlietpark zijn bekend. Na een spannende selectieronde starten 10 pioniers eind dit jaar met de bouw van hun eigen tiny house op Tiny Oevers Vlietpark, dat onderdeel uitmaakt van het nieuwe stuk stad Stadsoevers in Roosendaal. Rezone zet dit initiatief in opdracht van de gemeente Roosendaal op en begeleidt het gehele traject.
“Het is een avontuur”

Duurzaamheidspioniers
De nieuwe bewoners van Tiny Oevers staan te trappelen om aan het avontuur te beginnen. Een tiny house past goed bij hun minimalistische levensstijl. Als je woont met weinig ruimte en spullen, blijft er meer tijd over voor belangrijke, immateriële zaken in het leven. Zoals sporten, erop uit trekken met vrienden, eten met familie en tijd voor jezelf.
Daarnaast zijn de nieuwe bewoners echte duurzaamheidspioniers; ze willen zo min mogelijk afval produceren, maken gebruik van tweedehands en biologisch afbreekbare materialen en  zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend. In de huizenplannen zie je dat terug. Daken vangen regenwater op voor de douche en het toilet, zonnepanelen wekken energie op en de bewoners eten liefst groenten uit hun (collectieve) moestuin.

Eind van dit jaar bouw eerste tiny houses

De tiny house pioniers werken de komende tijd eerst hun plannen verder uit. Na de zomer vindt de sanering van het terrein plaats zodat eind 2020 de bewoners met de start van de bouw kunnen beginnen.

Tiny Oevers: onderdeel van Stadsoevers

Tiny Oevers Vlietpark ligt in Stadsoevers. Een nieuw stuk stad met een innovatief en duurzaam karakter. Iets bijzonders voor alle Roosendalers. Tiny Oevers ligt aan de Oostelijke Havendijk, naast het Innovitapark en het strand. Meer informatie is te vinden op de website van Stadsoevers.

Published on Oct 05, 2020 / Filed under: all projects / Tags:

Back to top