BUURTSCHAP TE VELD: RUIMTE VOOR 100 (ZELFGEBOUWDE) MICROWONINGEN

Binnen het nieuwe woongebied Buurtschap te Veld in Eindhoven is ruimte voor 100 eigenzinnige woonvormen met een footprint van max 50 m2 (en 100 m2 max vloeroppervlakte). Hoe deze eruit zien mag je hier zelf bepalen. Je kan je woning volledig zelf ontwerpen en bouwen. Je kan gebruikmaken van bestaande woonunits en deze op locatie afbouwen of een kant- en klare woning plaatsen, zoals een Tiny House. Het is ook mogelijk om samen met ons een ontwerp te maken van je woning en deze te (laten) bouwen.

Buurtschap te Veld is gelegen tussen de Castiliëlaan en de Huizingalaan. Buurtschap te Veld betekent samenwonen in het groen. Letterlijk. Hier geven we een nieuwe en eigentijdse invulling aan een buurtschap. Waar bewoners verbonden zijn met elkaar en met het landschap. 

De opzet van de wijk nodigt uit om samen met je buren te bouwen aan een gemeenschap. Geen anonieme bouwblokken, maar groepjes woningen in wisselende samenstelling en heel veel gezamenlijke ruimte om elkaar te ontmoeten en activiteiten te ontwikkelen. 
Binnen Buurtschap te Veld gaan wij één perceel realiseren met vijftig compacte (zelfbouw)woningen, deze worden toebedeeld aan de inschrijvers van fase 1. De overige vijftig microwoningen worden verdeeld over tien ‘kamers’. Hier komt een mix van zelfbouw- en kant en klare woningen met sociale huur, vrije sector huur en koopwoningen.

Bij Buurtschap te Veld stap je zo vanuit je huis de natuur in. We bouwen voort op de bestaande groene omgeving en voegen ook heel veel bomen toe. De woningen worden gemaakt van veelal natuurlijke materialen en staan midden in het landschap: grote ‘tuinen’ die je deelt met de rest van de buurt. www.buurtschapteveld.nl 

Inmiddels zijn we gestart met de bouw en het terrein krijgt als steeds meer vorm. We zijn trots op alle zelfbouwers!

Published on Sep 14, 2022 / Filed under: all projects / Tags:

Back to top