info Minitopia Poeldonk

Minitopia ‘s-Hertogenbosch bestaat sinds 2016. Het project is begonnen aan de Eekbrouwersweg op een stuk grond van woningcorporatie Zayaz. En sinds juni 2018 verhuist en uitgebreid naar de Poeldonk.

Het gebied van de voormalige milieustraat is veranderd in een nieuwe circulaire vormgegeven gebied. Voor de komende 5 jaar tot maximaal juni 2023 wordt het gebied ingevuld met bijzondere huizen, kunst en architectuur. De huizen zijn deels circulaire door het hergebruik van materialen. En ze zijn innovatief doordat niet de standaard bouwmethodes zijn gebruikt. De woningen zijn allen weer demontabel en/of te verplaatsen naar een nieuw gebied en zijn tot stand gekomen door zelfbouw of in co-creatie van huurders met de woningcorporatie.

Doel van Minitopia is om nieuwe wooninitiatieven te ontwikkelen voor een vraag waar de huidige markt onvoldoende snel aan kan beantwoorden. De nieuwe woonvraag is flexibeler, lichter, en vaak ook dynamischer en tijdelijker. Minitopia wil in tansformatie gebieden een locatie creëren waar in hoge mate van vrijheid en co-creatie gewoond kan worden. Waarbij het tijdelijk ‘braakliggen’ van de transformatie gebieden positief worden gebruikt.

Minitopia is een initiatief van Rezone.
Partners zijn: Gemeente ’s-Hertogenbosch, woningbouwcorporatie Zayaz, SPARK

www.minitopia.eu

Rondleidingen op aanvraag: info@minitopia.eu

Published on Sep 09, 2018 / Filed under: all projects / Tags:

Back to top