Rezone @ BTHERE festival

B-THERE FESTIVAL op DE PARADE, ‘s-Hertogenbosch,
VRIJ 24 OKT van 19.00 – 01.00
ZA 25 OKT van 13.00 – 01.00
WWW.B-THERE.NL

Rezone neemt je tijdens het B-THERE festival mee in de wereld van de drones. We tekenen een 1:1 weergave van een drone, de Reaper, waarvan de Nederlandse regering er recent 4 heeft gekocht. ‘Drone Shadows‘ is een project van de de Britse schrijver, kunstenaar, onderzoeker en technoloog James Bridle. Bridle is geïnteresseerd in onzichtbare technologiën die een grote impact op de samenleving en stad hebben. “De schaduw van een drone is niet te zien, maar de schaduw die een drone achterlaat in de dagelijke realiteit wordt steeds meer zichtbaar.”

Ook tonen we het project Watchers de Watchers  van Bridle. Het project toont plaatsen op de wereld die alleen door drones kunnen worden bereikt en vastgelegd.

Het interactief designbureau LUST uit Den Haag laat ons live meevliegen met een drone. We verkennen het festival vanuit de lucht en zien de beelden ervan in de zeecontainer op het festivalterrein van B-There. Ook zullen er beelden te zien zijn van dronevluchten boven de leegstaande fabriek De Heus, die kort daarvoor zijn opgenomen. 
LUST is geïnteresseerd in het verkennen van nieuwe manieren om te ontwerpen op het snijvlak van nieuwe media en informatietechnologie, architectuur, stedelijke systemen en grafisch ontwerp.

Drone-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Published on Oct 22, 2014 / Filed under: all projects / Tags:

Back to top