De ontwerp-teams van Rezone P.I.

Dus Architects X Monobanda,
Zus X Fourcelabs,
Maurer United x Marieke Verbiesen.

In het project worden game-­ontwerpers en architecten gekoppeld omdat de kracht van beide disciplines, de ervaring van kunst kan versterken.

Dus Architects X Monobanda
DUS architecten, in 2004 opgericht door Hedwig Heinsman, Martine de Wit en Hans Vermeulen, bouwt ‘publieke architectuur’: Architectuur die het publieke domein beïnvloed met hulp van schaal 1:1 maquettes en stedelijke proces en strategie ontwerp en dat varieert van tijdelijke interieurs tot langdurende stedelijke transformatie trajecten.
DUS gelooft in co-­creatie en is daarom mede-‐initiatiefnemer van de OPEN COOP, een multidisciplinaire creatieve coöperatie die elk stedelijk probleem kan vermalen tot een oplossing.
http://www.dusarchitects.com

Monobanda creërt speelse ruimtelijke ervaringen. Dit doen zij vanuit een persoonlijke artistieke overtuiging. De gezamelijke passie is het creëren van een magisch moment. Dit kan zich uiten in een spel, een poëtische ervaring, een verrassende interactie tussen mensen en nog veel meer. Voor Monobanda betekent spel toegankelijkheid, open communicatie, vrijheid, helderheid en creativiteit. Deze belangrijke eigenschappen passen zij toe op de meest uiteenlopende situaties in het dagelijks leven. Onder andere bij musea, festivals, bedrijven, tentoonstellingen en andere plekken.
http://www.monobanda.nl

Zus X Fourcelabs
ZUS [Zones Urbaines Sensibles] werd opgericht in Rotterdam door Elma van Boxel (1975) en Kristian Koreman (1978) in 2001. In 2007 ontvingen zij de prestigieuze Rotterdam Maaskantprijs voor Jonge Architecten. Ondanks hun jonge leeftijd hebben ze al de eer om te worden geselecteerd als curatoren voor de 5e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam en de eerste BMW Guggenheim Lab team in New York. In 2012 ZUS werd geselecteerd als ‘Architect van het Jaar’ in de categorie voor kleine kantoren.
ZUS maakt plannen voor alle schalen van het hedendaagse stedelijke landschap; van politiek onderzoek tot ontwerpen voor specifieke objecten. ZUS werkt vanuit de overtuiging dat elke plek de potentie heeft om uniek en spannend te worden.
http://www.zus.cc

FourceLabs bestaat uit creatieve interactie-­‐ en gamedesigners die speelse ervaringen ontwerpen in de publieke ruimte. FourceLabs werkt voor klanten uit de publieke en culturele sector. Klanten: o.a. Philips, Corio, KLPD, SSH en Solar Festival.
Elementen waar zij zich binnen games op richten zijn:
Play spaces: daar wil je zijn
Behavioral games: spelend leren
Event games: trekt de aandacht
Research and collabarations: samen ontdekken
http://www.fourcelabs.com

Maurer United x Marieke Verbiesen
Maurer United is Marc Maurer en Nicole Maurer­‐ Lemmens, een collectief van twee architecten. In 1998 richtten beiden Maurer United Architects [MUA] op. Het bureau is in de loop der jaren gegroeid tot een organisatie die projecten realiseert op het gebied van urbanisme, architectuur, design en media. Ontwerpen wordt door Maurer United gezien als een serieus spel, waarbij het niveau van de spelers met de jaren groeit. Projecten worden zowel in de diepte als vanuit de breedte benaderd. Tijdens het ontwerpproces van complexe projecten wordt al in een vroeg stadium nauw samengewerkt met externe adviseurs en ingenieurs.
http://www.maurerunited.nl

Marieke Verbiesen ontwikkelt diverse projecten in elektronische kunst en interactief design sinds 2003. Haar werk is gebaseerd op vintage hardware & computergames. Ze is oprichter van de samenwerkingsprojecten 8BitBox & Videohometraining en organiseerde workshops, lezingen, concerten en retro gaming gebeurtenissen in Noorwegen en Nederland. Marieke is een allround multimediakunstenaar die animaties, games, design en electronische kunstprojecten ontwikkelt.
http://www.marieke.nu/blog/

Back to top