Events

Naast het reguliere programma zullen er verschillende events plaats vinden in het kader van Rezone Playful Interventions. Hier een overzicht:

VERNISSAGE

Tijdens de opening zullen het Rezone team en alle deelnemers gezamenlijk proosten op de start van het project. Na een korte introductie door Michiel de Lange wordt Rezone Playful Interventions officiëel geopend door wethouder Snijders middels een speels gebaar. Doorlopend vindt een performance plaats van LENS, georganiseerd door Martijn van Osch.

13 september, 16.16 – 18.00 uur De Heus Buitendijkstraat 25


OPEN MONUMENTENDAG

Rezone Playful Interventions opent de deuren tijdens de landelijke Open Monumentendag, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek.

14 – 15 september, 10.00 – 18.00 uur De Heus Buitendijkstraat 25

openmonumentendag

 

THE MODERN ARCHITECTURE GAME

The Modern Architecture Game is een traditioneel bordspel dat een alles- omvattend beeld geeft van de archi- tectuurpraktijk in afgelopen eeuw, met hoogte en dieptepunten, flaters en schandaal, tegenslag en innovatie. Het doel van het spel is om als eer- ste speler het hart van het doolhof te bereiken, door een dobbelsteen te gooien en kennis- en beeldvragen over architectuur te beantwoorden. Hierbij doorloopt men achtereenvolgens de zes ringen: Visual, Architect, Project, Style, Influence en Qoute. Er wordt gespeeld met 4-6 spelers per bord en eventueel in meerdere spelronden. De winnaar van de avond mag deelnemen in de landelijke finale in november in “Het Nieuwe Instituut”.

18 september, 20.00 – 23.00 uur De Heus Buitendijkstraat 25

Modern-Architecture-Game-NEXT-Architects-1-537x357

 

 

BRING YOUR OWN BEAMER AVOND

Voor het eerst in ’s-Hertogenbosch: het Bring Your Own Beamer event (zie byobworldwide.com). Bezoe- kers/kunstenaars wordt gevraagd om een beamer, video’s, animaties en foto’s mee te nemen om deze geza- menlijk op de muren te projecteren. Dit geeft een verrassende samenstel- ling van beelden en mensen. Om de verbinding tussen kunstenaars en bezoekers onderling en het festival verder te versterken is ervoor geko- zen om BYOB uit te breiden met mu- ziek en games. Georganiseerd door Martijn van Osch.

20 september, 20.00 – 0.00 uur De Heus Buitendijkstraat 25

 

BYOB-Main-Blog

 

 

BANDS IN WSC

In samenwerking met WSC treden tijdens Rezone Playful Interventions een drietal bands op die grensverleg- gende electronische muziek maken. Zij brengen een spannende en eigen- tijdse mix ten gehore die past bij de nieuwe media-interventies op deze fysieke locatie. Met optredens van onder andere: A Cure for Gravity / Mineral Beings

20 september, 20.00 – 2.00 uur WSC Buitendijk 2

cureformineralbeings

 

 

BAI LEZING MAAK JE STAD ZELF 

Steeds meer initiatieven worden van- uit actieve burgers en ondernemers ondernomen. Deze hebben elk hun eigen effecten. Hoe werkt dit? Hoe gaan die kleine initiatieven samen? Wie zijn die nieuwe stadsmakers?
In Pecha Kucha-stijl worden nieuwe producten, technologieën, projecten en onderzoek gepresenteerd.

23 september, 20.00 – 22.30 uur De Heus Buitendijkstraat 25

Maak jouw stad_lezing

 

 

WSC GAME OF SKATE 2.0

Speciaal voor de kids is de baan van WSC nagemaakt in Skate3. Bezoe- kers kunnen zich inschrijven voor de contest waarbij teams worden samengesteld van een gamer en skater. Doorlopend is het spel te spelen tijdens Rezone Playful Interventions. 27 september, 14.00 – 17.00 uur WSC Buitendijk 2

 skating

 

 

KUNSTNACHT

Rezone ’t Zand is een interactief multimediaal festival waar skaters en dansers, gamers en graffitispuiters, kunstliefhebbers en food-fanatics met elkaar de nieuwe eigenaren worden van een spannend stukje onontgonnen stedelijk gebied aan het water van ’s-Hertogenbosch. Ism WSC en Jong actief. Met o.a. Wip’nKip van FourceLabs, mobiele keuken van Eva van Asseldonk, digitaal en analoog graffiti spuiten, gamen op grote schermen en skaten op een mini ramp van 9 meter.

28 september, 20.00 – 0.00 uur De Heus Buitendijkstraat 25 – WSC

kunstnachtdb

 

 

SPECIAAL UITGELICHT TIJDENS DE KUNSTNACHT

De Laser Sound Peformance van Edwin van der Heide is een indrukwek- kende live act waarbij de kunstenaar met geluid en beeld een alsmaar ver- anderende driedimensionale omgeving creëert, die het publiek kan betreden. 28 september, 0.15 – 0.30 uur

De Heus Buitendijkstraat 25

edwinvanderheide

Published on Sep 04, 2013 / Filed under: all projects | playful interventions / Tags:

Back to top