Debat 15 september ‘nieuwe woonconcepten voor woningcorporaties’

15:00 – 18:00 uur, bij Minitopia terrein – Eekbrouwersweg ‘s-Hertogenbosch
entree gratis
Veel nieuwe woonvormen zijn in opkomst op de woonmarkt. De nieuwe woonconcepten zijn vaak flexibeler, tijdelijker en soms mobieler t.o.v. van de huidige woningvoorraad.

Kunnen deze nieuwe woonconcepten een rol spelen in het woonbeleid van de woningcorporaties? Moeten de corporaties nog wel voor 50 jaar bouwen in de huidige tijd? Zouden de corporaties niet meer flexibelere concepten moeten toepassen om sneller te kunnen inspelen op maatschappelijke, demografische en sociale veranderingen? Tijdens het Minitopia debat zullen woningbouwcorporaties en ontwikkelaars van nieuwe woonvormen plus trendwatchers spreken over hoe het bouwen van woningen in de toekomst vorm zou kunnen krijgen.

Rezone heeft in samenwerking met woningcorporatie Zayaz het terrein aan de St Teunislaan – Eekbrouwersweg te ‘s-Hertogenbosch tijdelijk omgetoverd tot open proeftuin met de naam Minitopia. In deze proeftuin onderzoeken we alternatieve woonconcepten in praktijk en theorie.  Naast het testen van enkele concepten in de praktijk op het terrein, voeren we parallel een inhoudelijk traject met onder andere debatten over deze nieuwe woonconcepten. Op 15 september houden we een debat bij Minitopia over de opkomst van diverse nieuwe woonconcepten en welke rol deze kunnen spelen voor de woningcorporaties.

SPREKERS:
Mohammed Achkari, ­ directeur Zayaz, hoe gaat Zayaz om met het de nieuwe woonmarkt?
The New Makers, ­ architecten, makers van flexibele units voor tijdelijke huisvesting in leegstaande kantoren.
Studio Zeitgeist, ­ trendwatchers, Het einde van het midden
Alles Flex, ­ filmmakers, een film over of alles wel flexibel moet worden?
Bas Sievers, directeur Ontwikkeling & Vastgoed Wonen Limburg, ervaringen delen over de toepassing van de Heijmans One in Limburg
Marco Beatsen, C3 living, ­ ontwikkelaar nieuwe woonconcepten
Marjolein in het Klein, woont in een Tiny House

MODERATOR:
Rodney Weterings

 

minitopia

Published on Jul 05, 2016 / Filed under: all projects / Tags:

Back to top