Redesire @ Games for Cities Conferentie

Het Games for Cities-programma presenteert op 20 en 21 april in Het Nieuwe Instituut de eerste internationale conferentie met belangrijke ‘citygame’ designexperts van over de hele wereld. 

Games for Cities is een initiatief van Play the City en partners, en  tracht een kennisuitwisselingsplatform te creëren over games die meer effectieve en inclusieve city-making mogelijk maken. De burgemeester van Rotterdam, mr. Ahmed Aboutaleb, zal de conferentie openen.

Citygames verschijnen steeds vaker in het werkdomein van beleidsmakers, regelgevers, stedenbouwkundigen, smart city-experts en architecten. Het Games for Cities-programma draagt op twee manieren bij aan de ontwikkeling van het domein van city-making (“stad maken”): aan de ene kant door een kritisch en holistisch overzicht van toegepaste citygames te genereren, en anderzijds door citygame-ontwerpers aan te moedigen om samen te werken met lokale overheden. Deze conferentie, georganiseerd door Play the City en partners in samenwerking met Het Nieuwe Instituut, brengt Nederlandse citygaming-praktijken en internationale best practices dichter bij elkaar.

http://internationaal-programma.hetnieuweinstituut.nl/activiteiten/games-cities-conferentie
Programma overzicht: http://www.gamesforcities.com/challenges/conference/

Schermafbeelding 2017-03-24 om 15.11.41

 

Published on Mar 24, 2017 / Filed under: all projects | Redesire / Tags:

Back to top