Rezone playful interventions start 13 september

Vanaf september gaat de eerste culturele activiteit in Fabriek de Heus van start. Dit betekent een nieuw tijdelijk event voor de veevoederfabriek die dan nog volop in werking is.

 

 

Op de begane grond en op de eerste twee verdiepingen draaien de machines door, terwijl het publiek via een externe trap, ontworpen door het BAI, de derde en vierde verdieping van het dit bijzondere rijksmonument kan betreden.

Voor het kunstproject Rezone Playful Interventions worden zes vooraanstaande architecten en gamedesigners aan elkaar gekoppeld, met de opdracht om samen een nieuw werk te maken. Dit werk is zowel een architectonische ingreep als een interactieve ervaring.  De presentatie vindt plaats in de fabriek om alternatieve en creatieve oplossingen aan te dragen voor de herbestemming van oude fabrieken. Daarmee is het meteen een levendig voorbeeld van de missie van rezone. Fabriek De Heus is gekocht door de gemeente en vanaf 2014 komt de fabriek leeg te staan. Vandaar dat het BAI en de DW samen graag een aantal opties voorspiegelen.

ZUS architecten, Maurer United, DUS architects, FourceLabs, Monobanda en Marieke Verbiesen hebben de uitdaging van het experiment aangenomen. Naast de interventies die zij ontwikkelen komt er een randprogrammering, bestaande uit beeldende kunst, muziek, en architectuur, die De Kop van Het Zand tot een culturele broedplaats maakt. Rezone: Playful Interventions is ook onderdeel van de Kunstnacht op 28 september.

 

Back to top