Oproep Hengelose kunstenaars

We selecteren 5 kunstenaars en zij krijgen een productiebudget van 250 euro per kunstenaar. Je mag max 3 voorstellen indienen. Het werk mag bestaan uit foto’s, schilderijen, films of objecten.

Van donderdag 10 mei tot en met zondag 20 mei wordt op het Schouwburgplein en stationsplein de kunst en technologie expositie ‘Haunted Hengelo’ gehouden. De fysieke wereld wordt steeds meer vermengd met de digitale wereld, deze smartcity wordt het nieuwe stedelijk concept voor steeds meer steden. Je privacy loopt van de offline wereld de online wereld in en visa versa. Het publiek wordt gedurende de 10 dagen op meerdere verassende manieren geconfronteerd met kunstprojecten over digitale technologieën, sensors, slimme apparatuur en camera’s in de openbare ruimte.
Op het festival Haunted Hengelo zijn diverse kunstwerken te zien uit Nederland en het buitenland. We presenteren een mix van nationaal en internationaal werk. Voor het festival zouden wij ook graag regionaal werk uit omstreken Hengelo presenteren. We roepen kunstenaars uit de regio op om werk in te dienen wat past in de thematiek van de expositie. We zijn op zoek naar passend bestaand en plannen voor nieuw werk.

We selecteren 5 kunstenaars en zij krijgen een productiebudget van 250 euro per kunstenaar. Je mag max 3 voorstellen indienen. Het werk mag bestaan uit foto’s, schilderijen, films of objecten.

De 2D werken mogen max 1m x 1m zijn, films worden op tv gepresenteerd ivm dat de inflatable licht is kan er niet gebeamd worden. Voor objecten in de openbare ruimte hebben we geen voorwaardes.
We kunnen werk op verschillende manieren presenteren: buiten in de openbare ruimte op het stationsplein of schouwburgplein of in ons tijdelijk opblaasbaar paviljoen. Ons verzamelpunt, infostand en binnen presentatie ruimte betreft een tijdelijk opblaasbaar paviljoen van 16 bij 4 meter. Hierin is ruimte om werk te presenteren. Houdt rekening met het feit dat een opblaasbaar paviljoen geen harde wanden heeft uit zichzelf en we gebruik maken van ophangogen aan de bovenkant. We zijn op zoek naar verrassend, playful en innovatief werk die mensen tot denken aanzet.

 

Je voorstel voor max 3 werken indienen op pdf formaat met een artist statement, website en omschrijving werk.

Deadline zaterdag 21 april via post@rezonethegame.nl

 

Published on Mar 02, 2018 / Filed under: all projects / Tags:

Back to top