Bewonersblog – Wytse Bakker

Ik woon vanaf half oktober 2016 in Millhome 001. Er was toen geen stromend water aangesloten. Ik heb twee maanden anderhalve literflessen drinkwater van kantoor mee naar huis genomen.

Ik kwam er toen achter dat ik met anderhalve liter water s ’morgens mij kon wassen, koffie/thee kon zetten. In de avond gebruikte ik nogmaals anderhalve liter.

Eind december heb ik een waterpomp voor de grondwaterbron laten plaatsen. Het was een euforische ervaring dat er water uit de kraan kwam. Dit grondwater was echter geel van kleur vanwege het hoge gehalte ijzer. De douche werd in een week knalgeel. Dit water drinken was geen optie dus zuiverde ik het met een Brita waterzuivering kan van de Blokker. Dat voelde weer als een enorme stap voorwaarts.

In februari van 2017 is een drinkwater aansluiting gemaakt door Brabant Water. Nu komt er drinkwater uit de kraan. Fantastisch om gewoon uit de kraan te kunnen drinken!

Ik heb mij beseft dat ik in zekere zin een soort water revolutie heb doorgemaakt in vijf maanden tijd, iets waar dorpen in de derde wereld soms vijf jaar of zelfs vijf decennia over doen. Doordat ik dit heb meegemaakt ben ik mij er veel meer bewust van geworden dat drinkwater vanzelfsprekend lijkt maar dat helemaal niet is. Tweede wat ik mij realiseerde is dat een huis zonder drinkwater eigenlijk geen (t)huis is.

Published on Mar 24, 2017 / Filed under: all projects | Minitopia / Tags:

Back to top