UITDAGENDE STAGE VOOR RUIMTELIJK ONTWERPER MET ORGANISATIE SKILLS

Jan/feb 2017 tot aug 2017
Aantal uren in overleg

MINITOPIA
Voor het project Minitopia is Rezone, programmalijn Wave of Tomorrow, op zoek naar een ruimtelijke ontwerper met organisatie skills. Het betreft een unieke stage op een unieke plek inNederland, een plek waar momenteel geëxperimenteerd wordt met nieuwe woonvormen op een locatie waar bewoning tijdelijk gedoogd wordt. Je krijgt als stagiaire veel verschillende taken, maar ook kansen om daadwerkelijk je ontwerp direct aan praktijk te testen en koppelen. Minitopia is een groene oase midden in de stad Den Bosch in de wijken De Slagen en de Rompert. De lokatie is enerzijds een woonlab voor nieuwe bewoners en anderzijds een een nieuw gemeenschappelijk erf voor de huidige buurtbewoners. Het terrein heeft Rezone voor 2 jaar lang ter beschikking gekregen van de woningcorporatie Zayaz. Hier onderzoeken we alternatieve woonvormen en de gemeenschap die daar ontstaat. Dit willen we doen door het terrein ruimtelijk te vormgeven rondom de samenwerkingen die op het terrein plaatsvinden tussen buurtbewoners en nieuwe bewoners die er zich vestigen. We gaan niet uit van een statisch ontwerp, een topdown plan, maar we willen werken vanuit de gewenste samenwerkingen en deze duurzaam en iteratief vormgeven.

WAT HOUDT DE STAGE IN?
– ruimtelijk en landschappelijk vormgeven van het terrein – op een organische manier ism de bewoners van het terrein en in relatie tot de omliggende, zogenaamde bloemkool wijken.
– het vormgeven van een zeecontainer tot gezamenlijke werkplek
– het ontwerpen, coördineren en realiseren van verschillende (collectieve) faciliteiten op het terrein
– ideeën bedenken voor alternatieve woonvormen
– mede organiseren van activiteiten op het terrein

WE ZOEKEN:
– flexibele en open houding
– bij voorkeur een ruimtelijke ontwerpopleiding
– hands-on
– handig
– communicatief

Graag reageren voor 1 januari

Minitopia is een project van Rezone, onderdeel van Wave of Tomorrow, een kunststichting die zich inzet voor het vergroten van de rol van kunst in de maatschappij van morgen.
www.rezone.eu
www.waveoftomorrow.com

Published on Nov 30, 2016 / Filed under: all projects | Minitopia / Tags:

Back to top